НА СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ СДС И ДСБ ИМ ПИСНА ОТ КМЕТА БОРИСОВ И СЕ РАЗГРАНИЧИХА ОТ НЕГО С ДЕКЛАРАЦИЯ.

"Раздава си човекът почетния знак на София ей така, на който му скимне. Не спазва никакви правила."

Кирил Арсов за Борисов: "Раздава си човекът почетния знак на София ей така, на който му скимне. Не спазва никакви правила."

Публикувано на 2008-12-11 19:42:53 от Кирил Арсов

След няколкомесечен опит за взаимодействие с кмета Борисов и с неговия ГЕРБ, днес съветниците от СДС и ДСБ дадоха воля на огорчението си от това начинание с нарочна политическа декларация. Като конкретен повод беше използвана практиката на Борисов да се поставя над Закона и над Правилника за СОС и СО, този път в областта на удостояване на граждани с отличията на Столична община. Раздава си човекът почетния знак на София ей така, на който му скимне. Не спазва никакви правила.
Съветникът от ДСБ, Вили Лилков, изненада залата още с първите прочетени изречения от декларацията:

„Заявяваме протеста си срещу своеволното и унизително за общинския съвет и гражданите на София връчване на Почетния знак на столицата от кмета на София без знанието на общинския съвет, без доклад, без гласуване в СОС, без спазване на задължителния ритуал по Наредбата за символиката и отличията на Столична община.“

Да, прави са колегите от СДС и ДСБ. Борисов върши много неща без санкцията на СОС, или получава такава санкция после, силово, чрез извиване ръцете на съветниците от ГЕРБ. Така проведе преговорите за „Топлофикация“, като вместо с министър Димитров, какъвто мандат му дадохме, беше разговарял с Р. Овч. Разпределя парите от СОПФ лично, чрез свои подставени лица, а чак после уведомява СОС и настоява да се гласува неговото субективно разпределение и то без умуване. Не дай си боже да попиташ защо все на едни и същи районни кметове налива милионите, ще получиш „остър отпор“ от някой правоверен гербаджия.

Декларацията на възмутените съветници от СДС и ДСБ продължаваше с думите:

„Само за една година кметът „удостои“ по свое желание с Почетния знак на София четирима души, които макар и известни по света, нямат никакъв принос към града ни.“

Да, отново са прави колегите от СДС и ДСБ. Красавицата Ева Херцигова, посетила кметския кабинет на 29. 10. 2007 г., си излезе от него с почетния знак на София, кой знае за какви заслуги. Артистът, по-известен като Рамбо, също получи този знак и сигурно още се чуди с какъв ли акъл са му го дали. Президентът на „Барселона“, доведен в кабинета на кмета на приятелко кафе от Христо Стоичков, също беше удостоен, между два пловдивски вица, с почетния знак на София. Ако не беше енергичната реакция на Владо Каролев, със сигурност и самият Стоичков щеше да е награден от кмета преди време с тлъст имот на бул. „Тодор Александров“.
Радвам се, че колегите от СДС и ДСБ идват на позицията на НДСВ по въпроса за спазването на Закона и Правилника. Демокрацията означава законност и утвърдени процедури. Другото е авторитаризъм.

Не може в името на коалиционни взаимоотношения да се подкрепят беззакония!
Не може да се кметува без спазване на Правилника и без зачитане на общинския съвет!
Не може един кмет да не изпълнява решенията на съда!

Не!

http://kirilarsov.com/

Реклами

~ от bgdemoni в 22 декември 2008 г..

 
%d блогъра харесват това: