Истината за Борисов. Част ІІІ.

Борисов е гледал поне 200 пъти "Кръстникът" - криви си главата наляво надясно и примигва с очички - прави се на страшен, а всъщност е шут.

Борисов е гледал поне 200 пъти "Кръстникът" - криви си главата наляво надясно и примигва с очички - прави се на страшен, а всъщност е шут.

– За пръв път някой си позволява така да говори за народния любимец. Не ви ли е страх?

– От какво да ме е страх? Аз го познавам отлично. Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала. Това му е била винаги настройката. Ако, не дай, боже, един ден той стане министър-председател, съм сигурен, че първото нещо, което ще направи, е да си назначи министър по ласкателствата и да го вика първи сутрин на оперативка. Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора. Аз го познавам в тази възрастова граница – 25-годишен, когато човек се учи. Ако ставаше въпрос за дете, което е тренирало при мен, то с годините може да се промени, да се развие. Но Бойко грам не се е променил и развил. Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти „Кръстникът“ и 200 пъти Робърт де Ниро – криви си главата наляво надясно и примигва с очички. Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме.

– След тези негативни оценки какво очаквате от него?
– Ако аз съм на негово място, ще дойда, ще ритна вратата и ще река: “Приказвай ми ги тия работи в очите!“ Да, Бойко, аз моментално ще ти ги кажа в очите, но ти се криеш. Страх ли те е от треньора ти? Защо бе, Бойко?

Навремето събираше гилзите като главен секретар на МВР, сега се бие в гърдите, че бил много ранобуден, от 5-6 часа почвал да работи. Добре, ама той идва на сесия в общината към 11-11,30 ч., това го знам от общински съветници. И щом чуе решението на общинския съвет, което не му е по свирката се намусва и отива да играе футбол. Събота и неделя, когато тежкотоварните камиони минават по алея „Яворов“ и возят нелегално пръстта от незаконните строежи, той играе тенис, като си подбира противниците така, че винаги да бие.

Когато беше побоят с циганите в „Красна поляна“, той два дни след това отиде и игра футбол с циганетата. Ние имаме силно изявен етнически конфликт и е редно той като кмет да не взима страна. Това е поведение на страхливец и марионетка.

– На кой пък е марионетка?
– Във всички случаи стоят хора зад него. Аз си представям така нещата – Цветан Цветанов, над него Бойко с една ръка държи един конец, а над главата на Бойко – още 4-5 кончета и там една ръка, която дърпа и определя какви движения да прави.

– Коя е тая ръка?
– Вие видяхте, че тая ръка, която преди това го галеше и го вдигна на едно от най-важните места в изпълнителната власт – царската ръка, той я целуваше, след това я захапа. Вероятно и БСП е ухапал.

– Знаете ли Тато да е давал куфарче с пари на бат` Бойко?
– Чувал съм такива слухове, но не точно за Тато, а че покрай Тато Бойко е захлебил. Защото ти е да охраняваш без пари и Тато, и царя, това са смешни работи. За пред хората.

– Колко струва охраната на един бивш държавен глава? Знам, че сте били в ЮАР и сте развивали подобен бизнес там.
– По принцип самата охрана се подрежда по една скала в зависимост от опасност, която грози обекта. Мисля, че при Тато нямаше опасност. Мога да сравня неговата охрана с тази на високопоставен бизнесмен със средна опасност за живота му – би струвало не по-малко от 10 000 – 15 000 евро на месец. Не говорим за шумяща опасност, тогава цената става тройна.

Навремето се срещнах с един нисичък човек с едни червени бузки и с очила. Запознаха ни в Японския хотел. Казаха ми, че можел да говори на руски. Този човек си протегна ръката и каза: „Аз се казвам Карлос“. След това се оказа, че това е Карлос Илич Рамирес Санчес.

– Чакала!? Терориста!?
– Да. Беше 1978 или 1979 г. Един приятел ни запозна в казиното на Японския хотел. Аз се интересувах за охраната на големите политически имена. Карлос каза нещо, което не мога да забравя: „Важното е да не те поръчат. Когато ти оградят на снимката физиономията с червения флумастер, си заминал. “
Та ако бяха поръчали царя, ако бяха поръчали бай Тошо, какъв Бойко Борисов, какви „Ипон”-и… Нямаше да ги има днес.

Реклами

~ от bgdemoni в 14 декември 2008 г..

 
%d блогъра харесват това: