ИЗГОНИХ БОЙКО БОРИСОВ, ЗАЩОТО БЕШЕ СТРАХЛИВЕЦ И КЛЮКАР. Истината за Борисов. Част І.

"Изгоних Бойко Борисов защото беше страхливец и клюкар!"

Валерий Найденов: "Изгоних Бойко Борисов защото беше страхливец и клюкар!"

Бащата на бойните изкуства у нас – Валерий Найденов, е първият треньор по бойни изкуства на столичния кмет Бойко Борисов и на Слави Бинев. В момента Найденов е почетен председател на Федерацията по таекуондо и притежава 6-и, най-висок дан в страната. Основоположникът на таекуондото в България е роден през 1953 г., но е с боен дух на 23-годишен младеж.
Затова го атакувамe с провокативния въпрос:

– Защо не организирате един спаринг между вашите ученици Бойко Борисов и Слави Бинев? Какви са ви прогнозите?
– Ако Бойко Борисов се яви на двубой със Слави Бинев и победи, аз ще се откажа от дана си.
За доказателство на думите си мога да ви направя паралел на физическите изяви и на характерите, тъй като ги познавам добре и двамата. Бойко Борисов го знам от 1982 г. До 1985 г. беше мой възпитаник в таекуондо. Между другото, аз го изгоних от нашия клуб.

– Защо?
– За клюкарство, лъжи и интриги, но не искам да издребнявам и да го бистря сега. През тези години, за които ви говоря, че е тренирал при мен, той беше един млад пожарникар. Дойде в 27-мо училище в „Люлин“, където започна да се занимава с та-екуондо. Бинев се появи към 1985-86 г. Борисов нямаше талант. Докато Бинев имаше и много бързо разгърна и стана шампион на Европа и на Балканите.

– Какво означава талантът в бойните спортове?
– Това е чувството за сигурност, увереност, гъвкавост, да можеш да усещаш партньора, да можеш да го разгадаваш, да го помирисваш, както се казва. Докато, ако си само един робот, който може да рита, ти си оставаш просто ритащ човек. Плюс това Бинев се занимаваше много и с философската подложка на бойното изкуство.

Ако не си се докоснал до нея, ако не си вътре в тая философия, ти не можеш да се изградиш пълноценно в това бойно изкуство. Не можеш да бъдеш майстор. За жалост като трениращ Бойко показваше страхливост. В таекуондо-то той успя да защити син пояс, а това е едно посредствено ученическо ниво.

– Чел съм, че има черен пояс?
– Това е от каратето. Аз говоря за таекуондото. Той започна първите си стъпки при мене и говоря за тези три и половина години, когато е бил при мен. Черният му пояс и седмият дан, с който той се хвали, че е най-висок в България, му го е дал неговият дългогодишен авер Румен Николов-Пашата. Човек, с който през 90-те години си построиха къща близнак. Пашата беше председател на федерацията по карате.

– Къде му е къщата?
– В Банкя. Преди 5-6 години му е даден на Бойко данът. Все едно аз да взема някой приятел от махалата, да пием по едно и да му кажа: „Глей какъв си пич, я да ти дам един дан, щото нямаш.“ Не е сериозно.

Следва продължение…

Реклами

~ от bgdemoni в 14 декември 2008 г..

 
%d блогъра харесват това: