Татяна Дончева поиска досието на Божидар Димитров

“Когато излезе, че Георги Коритаров е агент, и се изкара за китайски шпионин, аз спрях да ходя при него. Защото стана ясно, че той просто е поръчков журналист на Бойко Борисов и няма защо да ни се обяснява след 2 г.”

Дончева: “Когато излезе, че Коритаров е агент, аз спрях да ходя при него. Защото стана ясно, че той просто е поръчков журналист на Бойко Борисов”

Между червената депутатка Татяна Дончева и директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров за пореден път припламват искри. Този път ръкавицата бе хвърлена от социалистката.
Пред БНР Дончева настоя Комисията по досиетата да отвори документите на Димитров от ДС. “Искам само да бъдат извадени документите на Божидар Димитров, една дама-дисидентка и още двама-трима души, за да добия аз представа дали кампанията, която развиват от години срещу мен, има връзка с Държавна сигурност или не”, обясни народният представител от БСП и добави: “Почти съм си отговорила на въпроса”.

Тя заяви, че в атаките срещу нея участвал и уволненият журналист от Нова ТВ Георги Коритаров. Не може да не се замислите, ако не си от Шесто управление може ли да си на ключови позиции в БНТ, риторично запита Дончева. Тя обаче допълни, че не е привърженик на лустрацията, защото това създавало съпротива.

“Когато излезе, че Георги Коритаров е агент, и се изкара за китайски шпионин, аз спрях да ходя при него. Защото стана ясно, че той просто е поръчков журналист на Бойко Борисов и няма защо да ни се обяснява след 2 г.”, коментира още тя.

Frognews.bg

~ от bgdemoni на 8 декември 2008 г..

 
%d bloggers like this: