Соня Колтуклиева: Бойко Борисов е зависим от Валентин Златев!

Цветелина Бориславова се дистанцира от Бойко Борисов, защото той пречи на нейния бизнес.

Цветелина Бориславова се дистанцира от Бойко Борисов, защото пречи на нейния бизнес.

Известната българска журналистика смята, че Цветелина Бориславова се дистанцира от столичния кмет, защото той пречи на нейния бизнес, зад който стоят много пари. Според нея следващият премиер може да е банкер.

„Аз разговарях с много хора в последно време, но никой от тях не посмя да се обзаложи с мен, че Бойко Борисов няма да е следващият министър – председател на България. Почти всички имат същото усещане като мен, че няма да е той, но питат настоятелно, кой ще е тогава?” – каза пред Frognews.bg г- жа Колтуклиева. В качеството си на консул на Исландия у нас г – жа Бориславова провеждала много срещи с чужди дипломати, които и споменавали, че Борисов бил неконтролируем и представлявал едно своеобразно възраждане на Жорж Ганчев, само че в много по-фин вариант. Бориславова имала интересна среща с френския посланик в София, който бил казал доста тежки думи по отношение на Борисов, което пък дало основание тя да започне наистина да се дистанцира от своята половинка. „Бориславова управлява много пари и тя не може да ги рискува заради Бойко Борисов, тя го е отлюспила, защото започва да и вреди на бизнеса” – смята още Колтуклиева и припомни един случай от скоро време, свързан с пловдивската организация на ГЕРБ. Там имало 7 кандидатури за председател и изведнъж се появила 8 – ма. Тогава Борисов казал, представете го на Вальо Златев и ако той го одобри, значи няма проблем. „Бойко Борисов е зависим от Валентин Златев” – категорична е известната ни журналистка. „Едрият бизнес у нас не харесва Борисов, но също така не харесва и Станишев, който си е наел една израелска компания, която да го съветва по пи ар въпроси. За Станишев може да се окаже валиден синдрома „Горбачов” – харесван в цял свят, но не и в собствената си родина. По мнението на много влиятелни среди напоследък Станишев започнал да показва характер, а освен това той управлява и ДАНС.” – твърди Соня Колтуклиева.

Журналистката, която обиколи целия свят и се сприятели с едни от най- значимите фигури каза още „Ако Станишев успее да се дистанцира от Румен Петков и Румен Овчаров, които бизнеса у нас смята, че управляват зад гърба му, както и от Георги Първанов, то той има всички шансове да се хареса на бизнес средите. В много кръгове напоследък се коментирала и обсъждала темата, че следващото правителство не бива да бъде оглавявано от политик , а от експерт. „Говори се за хора от финансовите среди, предимно банкери, които да бъдат значителна част от един следващ кабинет. Спряга се името на дясната ръка на Цветелина Бориславова – неин заместник в банката, който преди това е бил висш служител в Българска народна банка и имал достатъчно капацитет да оглави едно следващо правителство.” – каза за Frognews.bg  Соня Колтуклиева.

www.frognews.bg

Реклами

~ от bgdemoni в 8 декември 2008 г..

 
%d блогъра харесват това: