Гръмна още един балон на ГЕРБ

Кирил Арсов

Борисов и Цветанов се убедиха, че в ГЕРБ няма добри юристи.

Борисов и Цветанов се убедиха, че в ГЕРБ няма добри юристи.

На 26 октомври, в Плевен, формалният лидер на ГЕРБ обяви смело, ама много, много смело, че ще върне старото МВР и ще закрие министерството за бедствия и аварии. С това си изявление Цветан Цветанов стана за смях и на гаргите. За да се спаси от последвалите професионални критики и за да избърше срама от челото, той заяви, че пълната програма на ГЕРБ за областта „Обществен ред и сигурност“ ще обяви на 15 ноември, в Русе. Зачакахме със затаен дъх. Каква ли стратегия е измъдрил „професионалистът“Цветанов?

На проведената от ГЕРБ кръгла маса в Русе, стана ясно, че формалният лидер Цветанов и неформалният лидер Борисов са си признали чистосърдечно за липсата на визия по темата. Обещали са да подготвят стратегия по националната сигурност до към 15 февруари. Дай боже да успеят! Аз лично се съмнявам в способността на ГЕРБ да разработи темата професионално. Много са причините да не вярвам на обещанието им, че на 15 февруари ще се произнесат по проблемите на обществения ред и сигурност в България.

Първата причина е, че в ГЕРБ няма кадри по сигурността с мащабно мислене и с подходящ опит. Звучи невероятно, но е факт. В ГЕРБ е пълно с полицаи, но по-голямата част от тях са бивши квартални отговорници, или провалили се по-горни началници. Генерали и офицери от армията почти няма, ако не се брои един, обиколил десетина партии, за да доказва колко е недооценен. До сега не е успял и при ГЕРБ няма да успее. Втората причина е, че в ГЕРБ няма добри юристи. Кметът Борисов се е провалял не веднъж точно поради тази причина. Спомнете си колко пъти областният управител е връщал негови заповеди, не издържани от юридическа гледна точка. Третата причина е, че ГЕРБ няма нужната експертна помощ от чужбина. Даже и на кръглата маса в Русе са присъствали треторазрядни бивши германски полицаи, които са говорили не толкова за сигурността, колкото за това, че Борисов е велик политик и че България трябва да се управлява от ГЕРБ.

Балонът „Обществен ред и сигурност“ гръмна в ръцете на лидерите на ГЕРБ, Борисов и Цветанов.

http://kirilarsov.com

* Статията е публикувана със съкращения

~ от bgdemoni на 7 декември 2008 г..

 
%d bloggers like this: