Той не бил мутра! А да не би да е шлангаджия?

Бат Бойко хем използва митичния ореол на бивша мутра, хем отрича, че е бил такава

Бат Бойко хем използва митичния ореол на бивша мутра, хем отрича, че е бил такава

Там е работата обаче, че Бойко Борисов никога не е оставал на улицата. Ако беше останал само там щеше да добие рефлекса на истинската “мутра”. Тези хора никога не се отричат от миналото си и не се отмятат с лека ръка от старите си мъжки приятелства. Дори и ако станат президенти.

Какво прави една мутра, когато някой и каже нещо, което или не разбира, или не харесва, което си е едно и също за умствения и капацитет?

Първото, което прави мутрата е да изръмжи: “Абе, педераст, е сега ти ебах майката!”. Нататък се преминава към действие, тъй като броят на думите в речника и са приключили.

Какво направи неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, когато чу коментара на премиера, че ГЕРБ ще мутризира държавата? Същото, с разликата, че не обиди на глас, а на ум, майката на Станишев. И педераста го замени с гей.

И понеже бат Бойко толкова бърза да говори без да знае какво точно ще изрече, ден по-късно, вместо да се извини за просташкия си тон, точно в стила на мутрите – инкяр му е майката!, влезе в ролята – съжалявам, за първи път направих грешка, че слязох на нивото на Станишев.

Всяко зло за добро – Поне доживяхме Бойко да каже, че е сбъркал поне веднъж в живота си.

Придворният на Борисов, шефът на партията ГЕРБ Цветан Цветанов пък се обидил, защото не бил приличал на мутра. Което си е право, право си е. Цветанов прилича по-скоро на гънещ се началник цех, който непрекъснато подтичва след директора си за да го забележи за коледните премии.

Цветанов може да е бил ченге, но е спорно какво. А Бойко, както е известно на целия свят освен ченге, е бил твърде спорна фигура. Всички полицейски служби по света ме признаха, ревна Борисов, ама-ха, на какво прилича всичко това?!

Полицейските служби по света признават де когото сварят на поста главен на секретар и вътрешен министър. Непрекъснато си менкат някакви грамоти и почетни знаци, което на друг език се нарича светска дипломатичност. В същото време всички спецслужби и разузнавания по света няма как да не са разровили подробно биографията на човека, който се е запътил да ни става премиер. Това, че не пишат сонети за нея не е от значение, защото работата на спецслужбите не е да издават брошури с миналото, настоящето и бъдещето на гангстерите, с които са запознати. А да трупат информация.

Има нещо странно в желанието на бат Бойко хем да използва митичния ореол на бивша мутра, хем да отрича, че е бил такава. По едно време имаше и такива моменти в житието на Борисов, в които той упоително разказваше, че е имал младежки забежки и това, че познава Пашата и разни други герои, било свързано с каратето.

Трябва да ви кажа, че и аз познавам много мъже, свързани с каратето. Някои от тях ги убиха. Други продължават да живеят и помнят. А трети даже са били Бойко Борисов не на спортния терен, а в бара на Сандокана, когато не младият Вертер, а Бойко е пристигнал като част от свитата на Поли Пантев.

Веселина Томова

www.afera.bg

Следва продължение…

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: