Стефан Гамизов: България е толкова зле, че не може да се оправи с реформи

Стефан Гамизов - Не може да има неформален лидер на партия, както не може да има неформален съпруг

Стефан Гамизов - Не може да има неформален лидер на партия, както не може да има неформален съпруг

В България много хора и политици погазват Конституцията, заяви експертът Стефан Гамизов по Нова телевизия. Като най-ярък пример от негова гледна точка, той посочи кмета на София Бойко Борисов, който нарича себе си неформален лидер на партия ГЕРБ.

„Не може да има неформален лидер на партия, както не може да има неформален съпруг“, уточни той. Гамизов е създал със свои съмишленици още през 2004 г. фондация, която е базирана във Вашингтон е се занимава с това да предотвратява корупционни и лоши практики в България.
Политическата класа в България е мъртва, тя дори не агонизира, а единственото нещо, което прави в момента, е да разпространява зарази, смята Гамизов. България няма нужда от реформа, а от цялостна реформация, защото корупцията се превръща в начин на живот, добави той.

Според него ДПС е „дълбоко корумпирано“, а лидерът на партията Ахмед Доган е лошо функциониращ демократ, тъй като донякъде спазва закона. Симеон Сакскобургготски заема в моите очи доста отрицателно място, тъй като прекрати нормалните демократични процеси и въведе странна форма на вождизъм, която не съществува никъде по света, каза Гамизов.

Според него един от демократите у нас е премиерът Сергей Станишев, тъй като се опитва да следва конституционните си правомощия, докато президентът Георги Първанов се опитвал да бъде по-влиятелен в обществото отколкото Конституцията му позволява.

Стефан Гамизов изрази надежда да няма да има предсрочни избори, тъй като с тях ще се сложи край на прехода. Той беше режисиран така, че да завърши с голяма катастрофа. Нека нещо да направим в рамките на тази една година, за да се подготвим за тази катастрофа, добави експертът.

БГНЕС
http://www.rodnoto.com/

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: