Станишев хвърли ръкавицата на Бойко

Станишев отново предизвиква Борисов на диспут. Бойко се дърпа.

Станишев отново предизвиква Борисов на диспут. Генералът се дърпа.

Премиерът Станишев покани Бойко Борисов на дуел с официално писмо. Ето и неговото съдържание:

„Уважаеми господин Борисов, с това писмо потвърждавам отправената към Вас покана за публичен диспут помежду ни, посветен на перспективите за развитие и бъдещето на България. Убеден съм, че българските граждани имат правото в открит и публичен разговор между лидерите на двете най-влиятелни политически формации да придобият реална представа за политическата ни философия, визията ни за бъдещето на страната и различията между нас. Веднага щом получа потвърждение от Ваша страна, упълномощен от мен представител е готов да договаря с определен от Вас екип всички подробности около провеждането на този публичен диспут – дата, място, теми, водещ и т.н.
Оставам с надеждата да бъдем на висотата на лидерството и отговорностите, с които нашите партии са ни натоварили“, се казва в писмото.

Същевременно Бойко Борисов заяви, че Станишев и цялото правителство ще трябва да си подадат оставката, когато стане ясно какви документи за финансирането на БСП са предадени от ГЕРБ в прокуратурата.

Той не конкретизира съдържанието на папката, която председателят на партията Цветан Цветанов внесе при главния прокурор, но назова името на Марио Николов. Последният се спрягаше в скандала за източване на средства от еврофондовете заедно с бизнесмена Людмил Стойков.

Борисов посочи от какво естество са предадените документи в прокуратурата. „Ние сме предали в прокуратурата имената на фирмите, имената на получилите парите, неговото лично участие в този процес. Фирми, които са уличени в доклада на ОЛАФ, през други лица са финансирали вашата партия и вие сте ходили там, конкретно с Марио Николов”, каза Борисов, цитиран от Дарик.

http://politics.bg/

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: