Станишев, Борисов, Ковачки нарочени за мутри

И Ковачки се нареди до мутрите, жадуващи да управляват България

И Ковачки се нареди до мутрите, жадуващи да управляват България

След като премиерът Сергей Станишев заяви, че БСП няма да допусне ГЕРБ да „мутризира“ страната, Бойко Борисов отвърна, че именно Станишев е довел мутрите в България, а лидерът на ПГ на НДСВ Пламен Моллов видя нещо мутренско в коалицията около партия ЛИДЕР на бизнесмена Христо Ковачки.
„Аз съм признат от всички полицейски служби в света, за да ми дава оценка човекът, който доведе мутрите в България, човекът, на когото вътрешният министър работи с мутрите, който във Висшия партиен съвет на БСП има банкер на мутрите“, заяви в понеделник столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на Станишев.
„Хората, които накараха Европа и светът да разберат, че в България “мафията си има държава”, днес плашат българите с опасността от управлението на ГЕРБ. Правителството допуска свои министри да провеждат срещи и контакти с оперативно интересни лица. След натиск от страна на опозицията и външни европейски служби, то беше принудено да отстрани Румен Петков. Милиони европейски средства не бяха усвоени в резултат на занижен контрол и корупция по високите етажи на властта. Така правителството се оплете в собствения си капан от обръчи от фирми и интереси“, заявиха от ГЕРБ.
„Недопустимо е българският премиер да казва, че идва мутризация, че политическа партия ГЕРБ трябва да бъде спряна с всички позволени и непозволени средства, че ГЕРБ е основен враг на българското общество“, каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Притеснителен момент“ при Ковачки
Кръгът на нарочените за мутри бе допълнен с още една известна публична фигура – бизнесменът Христо Ковачки, който е „патрон“ на партия ЛИДЕР и новоучредената й коалиция. Председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов обяви пред БНТ, че вижда „притеснителен момент“ в „мутризацията“ на политическите процеси в България. Според него това може да се забележи в създаването на партията на бизнесмена Христо Ковачки ЛИДЕР и „безпринципното“ й коалиране със ЗНС и ВМРО.
„Бизнесът трябва да си гледа бизнеса и да работи не само за собствената печалба, а за икономическото развитие на страната. Когато се омешат бизнес и политика, нещата започват да стават опасни за страната и нейното развитие“, добави той.
Моллов обясни своите изводи с наличието на информации, че ЛИДЕР е „някак си най-пряко свързана с негативни процеси на купуване на гласове.“
„Въпросите около бизнеса ми създават проблеми в обществен план. Политическо движение „Напред” не трябва да има нищо общо с мен, с моя бизнес. Аз съм един човек, който подкрепя това движение”, обясни Ковачки в опит да се разграничи от информации, че е основният финансов благодетел на коалицията.

Йордан Велев
http://www.mediapool.bg

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: