Р. Петков: ГЕРБ е в безпътица

Близките отношения между Борисов и Петков не са пречка да си разменят от време на време дружески закачки

Близките отношения между Борисов и Петков не са пречка да си разменят от време на време дружески закачки

Тежкият управленски провал на ГЕРБ, който тръгна от Пловдив и региона, е доказателство за безпътието на тази партия и невъзможността й да формира политика, отговаряща на интересите на гражданите – заяви Румен Петков пред отчетно-изборната конференция на пловдивските социалисти. Той посочи, че избраният от ГЕРБ председател на общинския съвет в града си е отишъл безславно, а в управлявания от същата партия Асеновград за корупционни практики са си отишли заместник-кмет и шефове на дирекции, а в столицата също е уволнен заместник-кмет.

Петков даде и нова дефиниция за корупция, като я определи като национална политика на ГЕРБ. „Това не са клюки или клевети, а факти”, каза бившият вътрешен министър. Той призна, че страната на практика вече е в предизборна ситуация и посочи две алтернативи – на предсказуемата партия, която има управленска програма за следващите 20 години и другата – на хаоса и популизма.

Петков, за когото се твърдеше, че може да иска оставката на Сергей Станишев, декларира, че предстоящият на 22 и 23 ноември конгрес на БСП трябва да излъчи послание за консолидация. „Когато отиваме на ключов конгрес, не трябва да има самоцелен избор. Не е днес моментът да се мерим кой е по – лидер, ние имаме солиден министър-председател и председатели по места”, подчерта Петков.

БГНЕС

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: