Първанов: Бойко Борисов произвежда лъжи и гафове

Първанов - С всяко свое изказване Бойко Борисов произвежда сериозни гафове, произвежда лъжи и гафове

Първанов - С всяко свое изказване Бойко Борисов произвежда сериозни гафове, произвежда лъжи и гафове

С всяко свое изказване столичният кмет Бойко Борисов произвежда сериозни гафове, произвежда лъжи и гафове. Това каза президентът Георги Първанов по повод изказването на Борисов относно Възродителния процес. „Методите, а не целите на Възродителния процес са объркани“, заяви Борисов и подчерта, че той не се срамува от участието си в опазването на реда в този период.

„Преди броени дни Бойко Борисов ми приписа едно изказване, което аз отрекох. Той на момента изостави тази своя теза, като разбра, че Първанов никога не е твърдял, че без ДПС във властта няма етнически мир. Сега започва да чете стари мои статии, което е един положителен факт. Но аз бих го посъветвал да прочете цялата книга, защото аз съм публикувал тези мои статии през 1994 г. и след това, в специално издадена книга, подчертавам еволюцията на целия този проблем“, каза Първанов и добави: „Но онова, което прозвуча /от Борисов, бел.ред./, вече надхвърля рамките на дребните закачки.”

Беше направено едно недопустимо разминаващо се с цялата философия на прехода разбиране на Възродителния процес. Той не е просто сгрешен в целите си, както твърди Борисов. Целите на Възродителния процес са в създаването на етнически хомогенна нация“, каза още Георги Първанов и добави: Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена различни от нашата именна традиция.”

Сергей Станишев също атакува изказването на Бойко Борисов. „Днес чух и теза за правилността на Възродителния процес, което става за първи път от началото на демократичните процеси у нас“, каза Станишев. Той призова всички политици „да бъдат изключително отговорни, когато говорят за българския етнически модел“ и че на „базата на омразата може да се прави само краткосрочна политика.“

http://politics.bg/

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: