Путин отряза Бойко, ТИМ посредници за срещата

Руските лидери демонстрираха нежелание да контактуват с представителя на организираната престъпност в българската политическа система

Руските лидери демонстрираха нежелание да контактуват с представителя на организираната престъпност в българската политическа система

Напълно достоверни източници на afera.bg от Москва информираха, че неотдавна е направен сондаж за осъществяване на среща между бившия руски президент Владимир Путин и столичният кмет Бойко Борисов. Настояването за разговор “тет а тет” е идвало от страна на неформалния лидер на ГЕРБ, а като посредници за мероприятието са били използвани мощният холдинг ТИМ, която по настощем гради солидни бизнес – позиции в Москва.

Преди време ТИМ купиха завод там, а според информация на afera.bg по-късно те са го препродали на значително по-висока цена като в момента акцентират върху ново бизнес начинание в столицата на Русия – закупуването на банка.
В определени политически и бизнес среди от години са обществена тайна топлите отношения между столичния кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и босовете на крупния холдинг ТИМ.
Поради бизнес – позиции на тимаджиите в руската столица, свързани с контакти от знаково ниво, те са избрани като посредници за осъществяването на желанието на Борисов за среща на четири очи с Владимир Путин.
Според източниците ни офертата е стигнала до адресата, но от канцеларията на Владимир Путин е излязъл смразяващия отговор за Бойко Борисов с категоричното: “Не!”.
Според московските ни източници Путин остро се е противопоставил на осъществяването на подобен контакт. Засега не е ясно какво точно е искал така настоятелно да сподели Борисов с Путин.
Наскоро Владимир Путин в присъщия си стил да не се церемони с родните му олигарси смразяващо критикува голямата въглищна компания „Мечел“ за съмнителни продажби в чужбина. Путин каза, че съответните органи трябва да проверят защо най-голямата въгледобивна компания в страната „Мечел“ продава в Русия на цени, два пъти по-високи от тези, на които изнася в чужбина, и буквално размаза с думи шефа на компанията Игор Зюзин, който спешно бе влязъл в болница.
За пореден път Путин безпощадно демонстрира кой кара влака в Русия.
В Гагарин пък руският президент и протеже на Путин Медведев се озъби на на правоохранителните органи, задавайки въпроса: „Продължават ли институциите с мръсните си трикове?“. В присъствието на вътрешния министър, главния прокурор и шефа на данъчната администрация Медведев отсече: „Правоохранителните агенции и държавните институции трябва да спрат да тероризират бизнеса. В нашата страна хората отдават голямо значение на сигналите. Смятайте, че съм ви дал такъв сигнал.“
Според московските източници на afera.bg отрязването от страна на Путин на Бойко Борисов и посредническата роля на ТИМ, никак не са случайни.
“Задайте си малко по-задълбочено някои въпроси какво се случва в политическото пространство във вашата страна и ще намерите отговорите защо Бойко е драпал за тази среща, и защо е бил отрязан”, са категорични те.

Afera.bg

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: