Петър Димитров щял да съди Бойко за обида

Петър Димитров - Като кмет Борисов е служебно лице и носи отговорност по Наказателния кодекс

Петър Димитров - Като кмет Борисов е служебно лице и носи отговорност по Наказателния кодекс

Държавата и Столична община поведоха люта битка кой да вземе цялия капитал „Топлофикация – София“. Сблъсъкът между институциите като че ли се пренася и на лична основа между кмета Борисов и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Срещу него кметът вече заведе дело за клевета. Сега Димитров обаче изрази намерението си да отвърне на удара, понеже градоначалника отправил „кръчмарски ругатни по негов и на премиера Станишев адрес“. Министърът вероятно щял да заведе дело за обида.
Той не можел да преглътне „кръчмарския език“ и „кръчмарските ругатни“, които според него са недопустими не само за четвъртия човек в държавата, както Бойко обичал сам да се нарича, а и за употреба на улицата. „Като кмет той е служебно лице и носи отговорност по Наказателния кодекс“, добави Петър Димитров.
От общината обявиха, че конкурс за когенерацията (произвеждането на ток покрай топлинната енергия) нямало да има. Министър Димитров се усъмни в почтеността на подобна сделка, защото когато нямало яснота и прозрачност, винаги възниквали съмнения за получаването на комисиони, което също било форма на корупция. Той спомена, че на 11 ноември ще се гледа делото срещу него, заведено от кмета, поради думите му, че има един български политик, разследван от Американския конгрес.

www.actualno.com

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: