Над 4 години влачиха дело срещу брутален екшън на Бойко Борисов, на финала го прекратиха (продължение)

Заради адвоката си - местен лидер на ГЕРБ във Варна, пребитият от хората на Борисов Николай Янчев няма да получи правосъдие

Заради адвоката си - местен лидер на ГЕРБ във Варна, пребитият от хората на Борисов Николай Янчев няма да получи правосъдие

Съпругата на Тунджев е извадена навън на улицата, за да гледа.
Варненските антимафиоти са втрещени, но не смеят да гъкнат – акцията се ръководи от главния секретар на МВР Бойко Борисов.
На втория етаж живее Николай Янчев – Калипсото. Когато чува ритниците по вратата си, той отваря сам. Повален и изблъскан е, опитва се да каже: “Какво търсите момчета, мога да ви бъда баща”, но набързо е пребит без много обяснения.
Баретите чупят наред в процедура, наречена “обиск”.
На финала след като целия квартал е вдигнат по терасите и се кръсти набожно, чудейки се какво точно става, в ареста са отведени Антонио Тунджев, шестимата му гардове, служители на охранителната фирма “Монолит Интернешънъл”ООД, Валентин Христов, и чеченеца Пашата. Чеченецът обаче потъва още на другия ден и тихомълком изчезва от делото и е екстрадиран от страната.

Пребитият в дома си Николай Янчев също е арестуван, но по-късно е пуснат, тъй като става ясно, че няма нищо общо с акцията на Борисов и сие, и е напълно невинен.
Още тогава, през 2004 година, отнеслият последствията на безумната акция на Бойко Борисов решава да съди МВР.
Той не е привлечен нито като свидетел, нито като обвиняем по случая “отвличането на Рубин Коцев”. Има нещастието обаче да дели жилищна кооперация със заподозрения Тунджев.
Николай Янчев завежда дело срещу МВР и наема за защитник варненският адвокат Павел Димитров. По онова време Павел Димитров е чисто и просто адвокат, три години по-късно обаче става председател на политическата партия ГЕРБ във Варна, а неформален лидер и бащица му се явява бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Павел Димитров изпада в нелепата ситуация да е “варненската ръка” на ГЕРБ и да съди МВР за отвратителните действия, приложени в акция, сътворена не от кой да е, а от Бойко Борисов.
В продължение на години делото на Янчев срещу МВР се движи, ако въобще се движи, със скоростта на охлюв.
Николай Янчев заяви за afera.bg, че има съмнения, че делото умишлено се затлачва и че има намерение да смени адвоката си. Павел Димитров странно защо също не се отказва от делото, което би било най-моралното в подобен случай.
Коректната реакция е още, когато е оглавил ГЕРБ – Варна да каже на довереника си Николай Янчев, че има конфликт на интереси и той повече не може да движи интереса му да съди МВР, по повод действията на тогавашния главен секретар Бойко Борисов.
Димитров обаче си мълчи.

Следва продължение…

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: