Над 4 години влачиха дело срещу брутален екшън на Бойко Борисов, на финала го прекратиха (продължение)

Като Главен секретар на МВР Борисов не се отказа от характерните за силовите групировки методи

Като Главен секретар на МВР Борисов не се отказа от характерните за силовите групировки методи

Преди три месеца Николай Янчев е извикан при следователя, който се занимава с делото по жалбата му. За afera.bg Янчев разказа, че следователят му казва, че са установени извършителите на деянието, че са офицери и дори били отстранени вече от работа, както и че усилено се работело по случая.

Странна постановка, след като четири години очевадно случаят е прашясвал в нечие чекмедже.
Два дни след срещата със следователя обаче, делото е прекратено, научава далеч по-късно потърпевшият Николай Янчев. Никой не го е уведомил официално за това. Подхвърлят му, че не можело да бъде намерен, тъй като вече не се водел на стария си адрес.
Самият Янчев обаче е предупредил живущите на стария си адрес, че могат да получат известия, пратени до него, а и вездесъщият му адвокат Павел Димитров, който му има координатите и е натоварен да движи делото, също не си прави труда да извести довереника си, или да се заинтересува по хода на събитията.

След като става обект на бруталната акция, проведена от Бойко Борисов, Николай Янчев продава жилището си на “Фантазия” 33. “Всичко ми напомняше за този ужас и реших да сменя дома си”, каза за afera.bg битият от качулатите подчинени на Бойко. От тогава четири години не мога да спя, стресът ми се отрази много зле, но няма да оставя нещата така, заканва се Николай Янчев.
Той е направил опит да отиде в архива, за да види делото си, но му е било отказано, както и недоумява с какви мотиви то е прекратено като само преди три месеца следователят му е обяснявал лично как били установени лицата, които са отговорни за ужаса, който е изживял.

Днес Николай Янчев е сменил вече адвоката си и наел защитник от столицата.
Лидерът на ГЕРБ – Варна Павел Димитров така и не си е направил труда да обясни на клиента си защо делото е прекратено.
Четири години са обаче достатъчен срок подобно дело да бъде смачкано, а и само още осем месеца остават до заветната цел – да минат пет години от завеждане на жалбата и делото да “падне в канала” поради давност.
“Няма да ги оставя и ще си търся правата до дупка. Ще обжалвам прекратяването на делото пред по-висша инстанция, това е безобразие”, каза за afera.bg Николай Янчев и горчиво съжалява, че се е предоверил на Павел Димитров.

Веселина Томова
afera.bg

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: