За Бойко Борисов Хитлер и Сталин са номер едно

За Борисов Хитлер и Сталин са номер едно

За Борисов Хитлер и Сталин са номер едно

В интервю за списание „Макс“ столичният кмет Бойко Борисов сподели свои мисли за живота и политиката. Явор Дачков цитира дословно някои от думите му, които макар и скандални останаха почти без реакция в България, съобщава Дойче веле.
На въпроса кой е най-впечатляващият лидер в световната история, Борисов отговаря: „В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества“.

И друга негова мисъл: „Обичам да вечерям по чехли и къси гащи“. Това са думи на кмета на София, но също така и на вероятния бъдещ премиер на България. Борисов и неговата формация са членове на Европейската народна партия. Ако беше дал такова интервю в Германия например, с политическата му кариера щеше да бъде свършено. Нека повторя, че Борисов не е някаква политическа екзотика, ексцентричен тип от рода на Жириновски и Жорж Ганчев.
Борисов има претенцията да е сериозен политик с всички шансове утре да застане начело на държавата. И ако думите му сигурно не са изненада за никого в България, за мен изненада бе липсата на реакция от страна на политици и журналисти.

Всички виждат на какво прилича Борисов и какво представлява като политик, а след горните откровения бих казал и като човек. Чудя се само дали и западните му поддръжници от ЕНП ще преглътнат спокойно тези изявления, а и не само тях. Вярно е, че цинизмът в западната политика отдавна не учудва никого. Но би трябвало да има граници, които да не се прекрачват, коментира още Явор Дачков.

БЛИЦ

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: