Добрев: Политиката се мутризира, ГЕРБ са джебчии

Кирил Добрев - Мутрите вече владеят икономиката и чрез ГЕРБ се опитват да управляват България

Кирил Добрев - Мутрите вече владеят икономиката и чрез ГЕРБ се опитват да управляват България

„В момента от 100 души само 14 биха отишли да гласуват. А в края на краищата всичко в този живот е политика. И ако бъдещето е на младите, а те не се интересуват от политиката, държавата ни просто няма бъдеще“, подчертава Добрев и добавя: В днешно време стана прекалено много чалгата в политиката, прекалено много се мутризира. „Мутрите отпреди 10-15 години влязоха в икономиката, но сме твърдо против да влизат и в политиката. Да не говорим – да управляват България“, заяви шефа на младежкото БСП, Кирил Добрев.

„Младите са в БСП не заради един или друг лидер, а заради идеите и идеалите. БСП не е лидерска партия. Тя има много и силни личности, а тяхна привилегия е да водят дискусия помежду си…. Ние малко различно тълкуваме политиците. Видяхме какво се случи в САЩ с Барак Обама и Хилари Клинтън. Те имаха своите конфликти, но когато Обама победи на първичния вот, цялата партия го подкрепи като един. Единствената партия в българския политически живот, която умее да води своите спорове, но в тежък момент да се обедини, е нашата“, казва още Кирил Добрев.

По отношение на твърдението за етническо напрежение в страната Добрев казва следното: Имам своя теория, която май ще излезе много вярна. Борисов и партия ГЕРБ от началото на нейното съществуване се явяват едни джебчии на политическия пазар. Те имат проблем със собствената си идентичност и крадат идеи от десните партии, крадат електорат от всички политически сили. За мен този последен ход с етнизирането на проблемите е само с една цел – да вземат електората на „Атака“.

Тоест свършиха с БСП, свършиха с десните, оттам вече нищо не могат да вземат и затова са се прицелили в електората на Сидеров. Аз мисля обаче, че цената на тези 6 или 7 процента, които могат да прибавят към собствената си сметка, е доста висока. Не знам дали Борисов е охранявал реколтата по време на възродителния процес, но аз съм от Гоце Делчев и знам за какво става въпрос. По това време вкъщи живееха две турски семейства, които просто нямаха къде да отидат в Турция, а не можеха да останат и в домовете си. Така че много моля политиците да не се заиграват с тази карта и със съдбата на хората“.

БГНЕС

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: