БСП иска проверка на всички обществени поръчки в София за година

Кой ли ще повярва, че Велизар Стоилов е въртял далавери с транспортните фирми без знанието на Борисов?

Кой ли ще повярва, че далаверите в Столична община стават без знанието на Борисов?

БСП ще поиска от Агенцията за държавната финансова инспекция (АДФИ) да провери всички обществени поръчки в Столична община през последната година. Ръководството на соцпартията взе решението на редовното си заседание.
Повод за него стана скандалът с бившия вече заместник-кмет на столицата Велизар Стоилов, уличен в уреждане на конкурса за отдаване под наем на 15 линии от градския транспорт през есента на 2007 г. Става въпрос за бизнес за 250 млн. лева за 8 години.
Ако се докажат нарушения, червените ще настояват да се проверят и предишните 2 години от мандата на Бойко Борисов. „Уговорените конкурси и предварително известните победители са практика през последните три години“, обяви шефът на БСП-София и бивш министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Той предупреди, че това, което се случва в столицата след няколко месеца ще се случва и в цялата страна, ако ГЕРБ спечелят изборите. „Тогава кръговете от котараци в Столична община, които печелят предварително конкурсите или ако не ги печелят, си ги разделят, ще разделят по същия начин цялата държава“, каза Овчаров.
От името на БСП той обяви, че е крайно време Борисов да престане да се крие зад заместниците си и да каже кой ще поеме моралната и политическа отговорност за това, което се случва в общината. Овчаров припомни, че за последната една година кметът се освобождава от втори заместник. „Стават твърде много случаите, в които поемат отговорност т.нар. бушони, а моралният стожер на ГЕРБ стои недосегаем“, каза Овчаров.
Той припомни, че преди време градската организация на социалистите запечата в плик името на победителя в конкурса за чистотата в петте района на столицата.

Advertisements

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: