Борисов объркан в позицията си за отстраняване на президента

Според Борисов, "Първанов си върши добре работата, дори много добре!". Близките им отношения не са тайна за никого.

Според Борисов, Първанов си върши добре работата, дори много добре. Близките им отношения не са тайна.

Кметът вика опозицията на площада, Костов го посъветва да си гледа работата
Столичният кмет Бойко Борисов направи две противоречиви изказвания по въпроса трябва ли да бъде отстранен президента Георги Първанов заради скандала с доклада на ОЛАФ. Рано сутринта пред две телевизии Борисов определи като излишно хабене на енергия искането за импийчмънт на държавния глава. Първанов си върши добре работата, дори много добре, коментира кметът.
По този начин неформалният лидер на ГЕРБ влезе в открито противоречие с формалния председател на партията Цветан Цветанов, който само преди два дни отговори с “Разбира се!” на въпроса дали ще подкрепи искането на опозицията за отстраняване на президента. По-късно през деня Борисов преосмисли позицията си и призова Първанов да понесе своята отговорност, за това, че е конструктор на тройната коалиция и затова, че ги брани пред Европа.

Доста по-многословен беше кметът по темата за несполуките на кабинета “Станишев”. Борисов прикани опозиционните партии да заседават на площада пред “Александър Невски” и им обеща, че лично ще им даде разрешение. Като същински медиен експерт кметът предрече, че поне три телевизии ще докарат Подвижните си телевизионни станции и ще излъчват заседанията на живо от площада.
След обръщенията към президента и опозицията, неформалният лидер на ГЕРБ отправи призив и към министър-председателя: “С най-добри чувства се обръщам към премиера – за да избегне катастрофата в държавата, която вече е факт, едни предсрочни избори ще спасят и държавата, и неговата партия”, заяви той.

Костов към Борисов: Гледай си работата
“Нека кметът да си гледа работата. Много е далеч от парламента, за да знае какво става тук.” Така лидерът на ДСБ Иван Костов отговори на въпроса дали депутатите от ДСБ ще подкрепят искането на Бойко Борисов опозицията да напусне Народното събрание.
“Атака” също иска опозицията да излезе на площада
“Атака” също призовава опозицията да напусне парламента веднага. Според партията след внасяне на подписката за вот на недоверие опозицията трябва демонстративно да напусне парламента. От “Атака” обаче предлагат опозицията да влезе в пленарната зала в деня на дебата по вота, за да заяви своята позиция по отношение на тройната коалиция. През останалото време трябва да сме навън, за да не легитимираме това управление, обясни Волен Сидеров.

ОДС: Напускането ще е акт на безсилие
Напускането на парламента ще бъде спонтанен акт на безсилие, каза зам.-председателят на ПГ на ОДС Христо Кирчев. Той изрази съмнение, че излизането на 30-40 депутата ще има някакъв голям политически ефект.

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: