Борисов към БСП: Питайте ме за оставката ми, когато Станишев си я подаде

Борисов не възнамерява да подава оставка заради лъсналата наскоро корупционна схема в транспорта

Борисов не възнамерява да подава оставка заради лъсналата наскоро корупционна схема в транспорта

Попитан от съветници от БСП какви щети търпи Столичната община заради лъсналата наскоро корупционна схема в транспорта и дали няма да си подаде оставката, за да не пречи на разследването, кметът Бойко Борисов каза, че когато Станишев си подаде оставката, тогава могат да го питат за неговата. Кметът обясни, че в момента тече проверка и едва като приключи може да се каже какви са щетите.
По-късно от страна на Борисов последва контраудар по БСП. Той заяви, че се чуди дали прокуратурата не трябва да се самосезира за спрените пари по ФАР и да се потърси отговорност за нанесената щета на държавата. „Защото бездействието също е вид престъпление“, допълни кметът.

Той посочи, че в момента проектът за бюджет на общината за следващата година се преработва. „Заради спрените пари от ЕК, се налага и транспортният план на града да претърпи промяна – замразяват се проектите за Северна скоростна тангента, магистралите „Люлин“ и „Струма“. Това бяха парите, които ни трябваха, за да направим транспортните връзки по-добри“, посочи Борисов.
Междувременно стана ясно, че през следващата година бюджетът на общината ще е поорязан в разходната част, но се очаква това да се компенсира от реализирането на големи проекти с европейски пари – строителството на метрото и парите по ИСПА за водния цикъл.

~ от bgdemoni на 30 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: