Румен, момчето на Луканов, което се олива (част 5)

Контактите сред магистратите помагат на Румен Петков да избегне правосъдието

Контактите сред магистратите помагат на Румен Петков да избегне правосъдието

Румен Петков е бил обвиняем и за незаконно раздадени общински жилища.
Едно от тях дал на съдийката Татяна Хинова, която прекрати делото за незаконен общински кредит в размер на 1,7 млрд. лв. по иск на областния управител на тогавашната Ловешка област, в чиито административни граници попадаше градът. Друго жилище дал на съдийката Весела Сахатчиева. Тя е племенница на Борислав Сахатчиев, бивш служител на ДС и съветник на плевенчанина със седем присъди Димитър Стойчев (Мити Черния). Мити Черния, освен обичаен заподозрян, е виден колекционер на изобразително изкуство още от 80-те години, когато страстта му го свързва с плевенчанина Светлин Русев.
По-същественото е, че Сахатчиева живее на съпружески начала с Валентин Георгиев (Вальо Жълтия). Като член на съдебен състав окръжната съдийка освобождава от запор автомобил и килограм златни бижута, иззети като доказателства от изгората й.
Румен Петков отпуска жилище на съдийката, защото на 11 април 2001 приключва разследване срещу Вальо Жълтия. То постъпва в прокуратурата с мнение, че той и приятелите му Гепела и Ханойчо са извършили шест бомбени атентата през март – юни 2000.
Тези събития Жълтия преживява под домашен арест, тоест – в апартамента, даден от Румен Петков на съдийката Сахатчиева. Като става напечено, си вдига багажа и заминава за Испания. След показния разстрел на Марио Иванов-Каратиста в хотел „Ростов“ в присъствието на поп и съдия подозренията паднаха върху изгнаника в Испания. От местопрестъплението несръчно се опитал да се омете съдията Валери Цветанов. Всички погледи бяха вперени в златните ланци на колоритния поп Коце
и малцина забелязаха представителя на Темида съдия Цветанов сред участниците в драматичното събитие. А той съвсем не е случайна личност.

Следва продължение…

Advertisements

~ от bgdemoni на 29 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: