Румен, момчето на Луканов, което се олива (част 6)

Криминалисти свързват дългата ръка на Петков с много от неразкритите убийства в Плевен

Криминалисти свързват дългата ръка на Петков с много от неразкритите убийства в Плевен

Когато Румен Петков попречил на полицаите да обискират вилата на фондация „Кайлъка“, Валери Цветанов бранел друг имот на мотоциклетиста – автосервиза му. След ареста на шефа отишъл да го посети в килията в нарушение на действащия ред.
Валери Цветанов има двойнствен живот – единият като съдия, в който стигнал до поста председател на плевенския окръжен съд, а другият – като „бизнесмен“. По втория път поел, като отворил неофициално ведомствено чейндж бюро за колегите си в съда. Разгърнал се, когато се захванал да пласира вносни автомобили. Вноса осигурявал спортсменът Богдан Николов.
В Плевен недоумяват как в града за последните години са станали 11 поръчкови убийства и нито едно от тях не е разкрито. Обяснението е, че загиналите по един или друг начин са били свързани със сегашния вътрешен министър Румен Петков.
Сред жертвите е адвокат Тодор Доровски, общински съветник от БСП и член на местното партийно ръководство. На 9 февруари 2002 г. е застрелян председетелят на Народната партия Величко Тодоров-Гото. След телефонна покана за среща с Петков, на 11.10. 2002 г. е убит бизнесменът Йото Григоров. Срещата между двамата била в бар „Анаконда“. Роднините на жертвата получават мобилния му телефон с изтрити входящи повиквания. През март същата година край града е намерен с куршум в тила инж. Михаил Караязов, зам.-шеф на областното ръководство на СДС и общински съветник. На 21.06. 2004 година е разстрелян пред дома му д-р Людмил Конов. В същата кооперация живеят депутатът от БСП Васил Антонов, който е негов съдружник в хотел “Ростов” Плевен и шефът на регионалната служба за борба с организираната престъпност полк. Мирослав Николов. И това убийство остава неразкрито от полицията. Като награда за добрата работа шефът на РДВР в Плевен Илия Илиев е издигнат за главен секретар на МВР. Предложението е от министър Румен Петков, човекът който знае как да наказва и как да се отплаща.

Край…за сега.

~ от bgdemoni на 29 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: