Разкриха далавери в Столична община

Босът оцелява, горят бушоните. < /br>Вече трима от приближените на Борисов се оказаха корумпирани, шефът им се прави, че нищо не знае?

Горят бушоните, Босът оцелява. Вече трима от приближените на Борисов се оказаха корумпирани, а шефът им се прави, че нищо не знае?

Замина си заместникът на Борисов. Изгоря като бушон, за да защити Боса. Така се прави в мафиотските фамилии. Винаги гори някой под Боса. Това е важно, за да съществува Фамилията.
Фактите. Запис на разговор с участието на фирми, участнички в конкурс за автобусни линии и заместника на Борисов по транспорта Велизар Стоилов. Той нарежда на фирмите за кои линии да не играят. Нищо, че има търг. Нищо, че се нарушава Закона. Подобна намеса навсякъде по света се квалифицира по един единствен начин – корупция. Стоилов се обяснява, че го правил за добро. На една от общинските фирми. Загрижен бил за нея. Точно така бяха загрижени за Топлофикация, Трамкар, Софийски имоти. От които бяха откраднати милиони.
Стоилов иска да поеме отговорността. Държи се при Бареков, като партизанин пред Гестапо.

Не казва „Аз съм виновен”, а „Аз поемем отговорността”. На въпроса „Това ваше лично решение ли беше или някой ви накара да го направите” мълчи геройски и повтаря пак същото „Аз поемам отговорността”. Хубаво, поеми отговорността, след като си решил да си жертва.
По същото време при Коритаров, друг бивш заместник-кмет на Столична община Милор Михайлов, след дълго мълчание доказа, чрез прокурорско постановление, че е невинен. И въпреки, че пряко не обвини Борисов за напускането на поста си, зрителят остана с впечатлението, че то дълбоко е заело съзнанието му. Да, той е доказано невинен в обвиненията за корупция, но кой тогава е истинския виновник?!

Въпросът е риторичен, но все пак ще го задам – колко от прочелите този коментар вярват, че в Столична община някой може да си позволи да си премести дори бюрото без разрешението на Бойко Борисов? А да върти собствени далавери като изнудва големи транспортни фирми зад гърба на Генерала?

След скандала се появиха информации, че всички търгове, конкурси и обществени поръчки в софийска голяма община са предизвестени. Че печелят едни и същи фирми. Че няма смисъл да участваш в конкурс или поръчка без да си спонсор на ГЕРБ. Някой се сети да сравни списъка на спечелилите поръчки фирми със списъка на спонсорите на ГЕРБ. 100% покритие на фирмите в двата списъка.
Общински съветници обявиха месец предварително коя фирма ще спечели концесията за чистотата в столицата за следващите 8 години. Познаха. И какво от това. След време ще излезе, че някой друг приближен на Борисов е врътнал далавера“зад гърба му“. Ще подаде оставка и ще си замине. Геройски бранейки Боса. И така до следващия път.

Горят бушоните, Босът оцелява за тяхна сметка.

~ от bgdemoni на 29 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: