„Покушението“ срещу Борисов – цирк, параноя или страх от сенките на миналото

Малцина вярват на историята с "покушението", услужливо натрапвана от журналистите на Борисов

Малцина вярват на историята с "покушението", услужливо разпространявана от журналистите на Борисов

В студиото на Бареков Бойко Борисов разви умопомрачителна версия как за пореден път искат да го убиват. Според Борисов БСП и ДПС подготвят ситуация, ако нещо се случи с него, да го припишат на конфликти от миналото му. Борисов обаче призна, че ако го гръмнат, “просто ГЕРБ ще рухне, ще я разпилеят”, с което показа, че партията му се крепи на едноличната му власт.
Бареков бе събрал в студиото на bTV тримата, запътили се да управляват България – Волен Сидеров, Яне Янев и Бойко Борисов. Първо Волен Сидеров отсече, че “Атака” искат Бойко Борисов да е премиер, след него Яне Янев направи куп комплименти на ГЕРБ, а на финала Борисов заби пирона с изявлението, че искат пак да го убиват.
Този път постановката била на БСП и ДПС, които я подготвяли така, че ако се случи нещо с него, да могат да оправдаят убийството му с конфликти от миналото. “Аз конфликти обаче от миналото нямам!”, заяви Борисов.

Борисов намеси за пореден път Гамизов, който предрекъл, че ще има кървави избори и щели да убият Станишев и него. Гамизов обаче никога не е говорил, че ще гърмят по Бойко Борисов, което услужливо не бе отбелязано от Бареков. “ДАНС се превърна в кафене”, каза още Бойко и обвини родното ФБР, че се било превърнало в политическа полиция.

“Аз всичко знам!”, каза Борисов, но не пожела да уточни защо точно е бил свален Румен Петков от власт и поиска това да кажат управляващите. Борисов отново защити Румен Петков като вплете умело това, че Петков бил арестувал Маргините и Митю Очите. “А може би част от ДАНС и МВР се е подразнила от това?”, коментира столичният кмет.

Борисов каза, че по негово време в МВР бил заловил големи босове, но силно се затрудни да изреди поне три имена, от които нито едно не бе българско, а двете чуждестранни имена бяха, свързани с международни операции на чуждите спецслужби.

Борисов отсече, че “те”, визирайки управляващите си правели алиби в момента по отношение на неговото евентуално покушение. Историята помни, че Борисов го убиват непрекъснато откакто се е появил в общественото пространство.

Бойко се съгласи и с тезата на Волен Сидеров, че прокуратурата трябвало да мине към изпълнителната власт. Бареков каза: “Вие ще си я вземете при вас, нали?”, а Борисов отвърна, че това е правилно, но все пак се застрахова, че трябвало да има момент и на независимост на съдебната власт.

www.afera.bg

~ от bgdemoni на 29 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: