Борисов създава изкуствено напрежение между правителството и общината

Борисов три години не може да реши един елементарен проблем. Как ще управлява цяла държава?

Четвърта година Борисов не може да реши проблема с боклука. Как ще управлява цяла държава?

Премиерът Сергей Станишев смята, че напрежението между правителството и столична община се създава изкуствено от кмета Бойко Борисов. Това мнение министър-председателят изказа по време на посещението си в Търговище, имайки предвид взаимните нападки и обвинения, които премиер и столичен кмет си разменят по повод кризата със софийския боклук.
„Кметът не иска да каже, че нещата са стигнали до там заради неспособността на столична община да реши проблемите“, допълни премиерът. Според него голямата отговорност е на предното ръководство на общината, но и за последните три години не е направено нищо, което да доведе до решаване на проблема.
„Правителството е готово и сега да протегне ръка, и сега да потърсим решение, но нека проблемът да не се прехвърля от болната глава на здравата“, отбеляза още премиерът. Станишев призова да се прочете закона и там да се види ясно кой носи отговорността за управлението на отпадъците в общините.
„Не мога да разбера това поведение на столичния кмет, който независимо от това, че му се помага, се опитва да измие ръцете си от своите задължения и да ги прехвърли на други“, допълни Станишев. Той отбеляза още веднъж, че трябва да има ясно разбиране за това кой за какво отговаря и как се е стигнало до този проблем.

www.actualno.com

Advertisements

~ от bgdemoni на 29 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: