Борисов виновен, че няма завод

Според Борисов “проблем с боклука няма, той се създава изкуствено". Дали е така?

Според Борисов “проблем с боклука няма, той се създава изкуствено. А дали е така?

„Органите на съдебната власт трябва да се заинтересуват от това кой печели от проблемите със софийския боклук”. Това заяви в Русе президентът Георги Първанов. Той каза, че преди известно време е бил отреден терен за построяването на завод, проектът е получил подкрепата на много министерства и решението е било близо. И ако не се е стигнало до него, то това е в резултат на действията на столичния кмет, който се е договорил със съответната община, че това не е възможно и необходимо.
Бойко Борисов заяви, че “проблем с боклука няма, той се създава изкуствено, защото и президентът, и премиерът видяха, че тяхната коалиция и партията им се сриват, губят обществено доверие, няма как да обяснят на обществото, че спряха парите от фондовете, че спряха магистралите, че се провалиха с пенсионерите, с войната в Ирак – с всичко”.
Пред “Всеки ден” Борисов заяви, че е спрял балирането, което е заварил и е отворил сметището в Суходол. “До края на годината ще има и първа копка на завод”, каза още Борисов. Той припомни на Първанов, че вицепремиерът Меглена Плугчиева още преди два месеца е заявила, че най-късно до 1 септември в Министерския съвет ще бъдат внесени законодателни промени, които да съкратят процедурите по издаването на ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда), което пък ще позволи по-бързото откриване на завод за боклука. До този момент такива промени не са внесени. Вицепремиерът обеща това на заседанието с делегацията на ЕК по проекта „Управление на битовите отпадъци на Столична община за финансиране от фондовете на ЕС” на 4 юли т. г.

www.vsekiden.com

~ от bgdemoni на 29 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: