Членството на ГЕРБ в ЕНП под въпрос? Глупостите на Борисов ще изядат главата на ГЕРБ.

Ще оцелее ли ГЕРБ в ЕНП след всички издънки на Борисов?

Ще оцелее ли ГЕРБ в ЕНП след всички издънки на Борисов?

В началото на сесията на Европарламента в Страсбург, депутатът от ПЕС Кристиян Вигенин изрази учудване, „че Европейската народна партия е избрала и все още държи като свой основен партньор в България партия, чийто лидер цени държавническите умения на Сталин, Хитлер и Мао, вярва, че пътят към интеграция минава през налагането на списък с български имена на всяко новородено дете от етнически произход, различен от българския, човек, който казва, че „в България има български граждани, в Турция – турски, и че, ако някой е турчин, да си ходи в Турция“.

Кристиан Вигенин попитал председателя на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг дали той лично или ЕНП подкрепят същия подход към етническите турци в Германия. След което дал съвет как “европейските партии трябва да подбират националните си партньори”.

Вигенин подчертал, че това трябва да се прави много внимателно, „защото когато качеството се заменя с количество, първите жертви са доверието в ЕНП, стабилността на националните политически системи и, разбира се, вярата на обикновените десни избиратели“.

Изявлението на Вигенин се прави дни след като евродепутатът от БСП Илияна Йотова заяви, че колегите й от ГЕРБ “клепат” България в Брюксел, в резултат на което над страната се изсипват санкции.

През последните месеци изявленията на Борисов доведоха до поредица от скандали и породиха слуховете, за смяната на пиар екипа на неформалния лидер на ГЕРБ. Именно добрите имиджмейкъри направиха от невзрачния бивш охранител рейтингов политик и кандидат за министър председател. Кратките, но точни фрази, сдържаността и адекватното поведение на публични места спечелиха популярност на Борисов и го направиха любимец сред нискоинтелигентната част от народа.

Случващото се през последните месеци обаче извади на повърхността истинската същност на столичния градоначалник. Поредица негови изявления се превърнаха в теми за хумористичните рубрики в пресата и го направиха основен комичен персонаж в шоу програмите.
Практически всяка изява на Борисов предизвикваше скандал, бурни полемики или присмех. След което се налагаше съпартийците му да уточняват какво точно е искал да каже. Позицията се променяше по няколко пъти в рамките на часове. В крайна сметка за всички ставаше ясно, че Борисов просто говори глупости.

Най-логично в тази ситуация би било изобщо да не си отваря устата, поне докато не си намери добър пиар екип. Но се оказва, че това е над възможностите на неформалния лидер.
Което пък означава, че ни чакат още доста забавления.

www.mediapool.bg
www.news.bg

~ от bgdemoni на 27 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: