Стефан Гамизов: Чака ни политическа катастрофа

Политическа катастрофа и правителство от охранители очаква Гамизов, ако Борисов и Първанов са заедно във властта

Политическа катастрофа и правителство от охранители очаква Гамизов, ако Борисов и Първанов са заедно във властта

Пред БТВ: Премиерът Станишев е обект на постоянен заговор да бъде отстранен, той и десните партии са част от нормалния политически процес, заяви по БТВ анализаторът Стефан Гамизов. По негови прогнози следващата година ни чака политическа катастрофа и правителство, съставено от охранители и бели якички. Следващите избори ще са много ожесточени, ще се направи опит да се легализират парите, натрупани отвъд закона през последните 17 години и не е изключено да се стигне и до политически убийства, прогнозира още анализаторът.

Пред Нова телевизия: В България има много хора и политици, които погазват Конституцията. Като най-ярък пример от негова гледна точка, той посочи кмета на София Бойко Борисов, който нарича себе си неформален лидер на партия ГЕРБ.
„Не може да има неформален лидер на партия, както не може да има неформален съпруг“, уточни той.

Пред plovdiv-online.com: Не бива да се допуска Бойко Борисов да заеме министър-председателския пост по времето, когато Георги Първанов е президент. Това ще е равносилно на светкавично суспендиране на конституцията и установяване на диктатура.
Гамизов сравни настоящото политическо положение в България с това в Русия преди Путин да дойде на власт. По думите му, такъв тип хора като Путин, Първанов и Борисов са изключително опасни, защото поддържат само най-ретроградното и най-необърнатото към новото в българското общество. Не бива да поставим начело на държавата хора, които са доказано неефективни. Независимо от неимоверните усилия, които се полагат президента и лидера на ГЕРБ да бъдат представени като добри политици, основното им качество е, че са абсолютно политически некадърни, твърди Гамизов.

Аз нямам никакво съмнение, че Първанов и Борисов са дълбоко свързани, тъй като познавам много добре каква е тяхната синергична връзка и кои са двамата мастити олигарси, които ги правят толкова близки. Така че те дори и да не искат да бъдат близки в перспектива, нямат избор. Оттук нататък въпросът е приключен, тъй като както аз обичам да казвам „те вече са си продали душата на дявола”, поясни Гамизов.

Пред rodnoto.com: Според Гамизов един от демократите у нас е премиерът Сергей Станишев, тъй като се опитва да следва конституционните си правомощия, докато президентът Георги Първанов се опитвал да бъде по-влиятелен в обществото отколкото Конституцията му позволява.

В politics.bg: България е дефинирана от руските служби като най-слабото място в Европейския съюз и възможност чрез нея да се забави разширяването на ЕС. Премиерът Станишев е пречка за осъществяване на тези намерения, защото той е прозападно ориентиран и не би позволил суспендиране на националния суверенитет.
Гамизов посочи, че възможните личности, готвени за смяна на Станишев са от близкото обкръжение на президента Първанов – те могат да бъдат Ивайло Калфин, проф. Димитър Иванов или ген. Никола Колев. „Но дългосрочният план на президента е Бойко Борисов да стане министър-председател, така да се унищожи автентичното дясно пространство, после да се унищожи БСП като силен политически субект и постепенно да се придобие пълен контрол върху обществено-политическия живот в България“, коментира Гамизов.

~ от bgdemoni на 26 ноември 2008 г..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: