Агент Гоце порица бате Бойко

Агент Гоце и Борисов доскоро бяха близки приятели. Дали спречкванията между тях не са за заблуда на десния избирател?

Агент Гоце и Борисов доскоро бяха близки приятели. Дали спречкванията между тях не са за заблуда на десния избирател?

Бойко Борисов нарушава правилото да не се етнизират политическият дебат и междупартийните отношения, особено по време на избори.
Това заяви президентът Георги Първанов (известен и с агентурния си псевдоним Гоце) по повод казаното от неформалния лидер на ГЕРБ, че президентът и премиерът са лансирали тезата, че ако ДПС не са във властта, ще бъде застрашен ентическият мир в страната, предаде БНР. Държавният глава каза, че той няма такива изказвания и за пореден път столичният кмет се изказвал неподготвен.

„Най-малкото, което мога да кажа е, че той изрича поредната лъжа по мой адрес, но това не е най-важното. По-важното е, че със замах, както го направи преди броени седмици, той се опитва да решава един много сложен въпрос. Така както направи с македонския език, така се захваща и с етническата проблематика“, коментира Първанов. „Етническият модел, това понятие, тази концепция беше измислена преди аз, премиерът Станишев, кметът Борисов да влезем в политиката, преди ДПС да се появи на политическата сцена. Етническият модел е едно разбиране, което изразява историческата традиция в етническите отношения по българските земи от десетилетия.
Г-н Борисов нарушава това правило по един недопустим начин и аз бих искал да му обърна специално внимание, че етническите пожари се гасят много трудно, в продължение на години, понякога дори и на десетилетия.“, отбеляза Георги Първанов.

Politics.bg

~ от bgdemoni на 25 ноември 2008 г..

 
%d bloggers like this: